Thursday, December 29, 2011

Monteniggers - BiografijaMonteniggersi su bili Crnogorska Hip-Hop grupa koja je službeno djelovala od 1994. do 1999.Članovi Monteniggersa su bili Igor Lazić (Lucky Boy, Niggor),Duško Nikolić (Duka) i Nebojša Sevaljić (Nebo, Sky),brat bivšeg jugoslovenskog fudbalerskog reprezentativca Niše Savaljića.Početci Monteniggersa datiraju 1988. kada je osnovan bend "Break Boys"koji godinu dana kasnije mijenja ime u"Ae:Tell Me".Duško Nikolić se  nedugo nakon toga razbolio te nije mogao nastupati ali je nastavio pisati textove.
Prvi zapaženi nastup imali su u ljeto 1996. godine,dje nastupaju na 96 Radijskom festivalu sa pjesmom "Mala Plava" gdje su odmah osvoili simpatije publike.
Te iste godine su izdali album pod nazivom "Tajna marenda".Kao kultni hit sa prvog albuma Monteniggersa izdvaja se pjesma "Ducka Diesel" koja je proglašena za Pjesmu godine 1996. Duško Nikolić je umro od leukemije nedugo nakon izdavanja albuma.
Drugi album "AllBoom" izdaju 1998. godine. Sljedeće godine izbacuju pjesmu "So i tekila" koja je postala veliki hit.


31. oktobra 1999 godine, Nebojša "Nebo" Saveljić je poginuo u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Podgorica - Cetinje. Taj je tragični događaj doveo do kraja benda Monteniggers, ali potakao Igora Lazića da sa u to vrijeme malo poznatim pjevačem Vladom Georgijevim, Igor snima duetsku pesmu "Ne brže od života", posvecenu Nebojši.


 Nakon toga je organizavao fondaciju "Sky forever" čiji je cilj pokretanje, preduzimanje i finansiranje društvenih aktivnosti radi stvaranja uslova za povećanje bezbjednosti u saobraćaju.

No comments:

Post a Comment