Thursday, January 5, 2012

Juice 93 FU KRU (Biografija)Ivan Ivanović Juice je rodjen u Beogradu ´81. godine,kao mali promjenio je dosta krajeva u gradu,odrastao na Karaburmi, Kanarevom Brdu a od šeste godine je na Lekinom Brdu gdje živi sve do sada...
Ljubav prema muzici pokazivao je od malih nogu,uvijek izdvojen od ostale djece kad su u pitanju društvene igre, u nekom svom kreativnom svjetu,što zbog talenta za crtanje, muziku i dr. , što zbog porodičnih problema. Posle osnovne škole, u kojoj je slušao Hard Rock i Metall, pada pod uticaj Dance muzike, Repa , Turbofolka, dizelaškog fazona. Slušajući domaći rep koji je tada bio u ekspanziji, dobija želju da i sam napravi neku pjesmu i ulazi u već poznatu ekipu sa Lekinog brda „ Boys in the hood „ koja je brojala 7, 8 članova.
Dok su u tom momentu u grupi bili beli i Toni, prvi studio u koji je ušao je bio u kraju, studio Velje Mijanovića. Studio je u to vreme bio skup pa su se izvodjači više angažovali oko svojih pjesama. Nastavlja rad u studiju „ Elektro miš „ kod Veljka. U grupi „Boys in the hood“ su se nalazili Beli, Juice, Sale voždovac, pojavili su se poslednji put sa pesmom „Generacije geta“ u emisiji „Geto“.
 Posle pesme „No more games“ Juice formira grupu u kojoj se pojavljuju Goran sa Voždovca i Miša sa Banjice, grupa se zvala „ Fool moon“ .


Posle druge underground pjesme Juice se upoznaje sa Panjketom i Markom iz grupe „ Belgrade posse“ koja je tada bila već jedna od vodećih domaćih grupa, uz njihovu pomoć prave i prvi hit po imenu „Razmisli“. Ova pjesma je prva koja je emitovana dva puta za redom u emisiji „Geto“ i ušla je na četvrto mjesto godišnje top liste 95. godine, dok su ispred bili samo izvođači sa albumima izdatim za Jugodisc. Emisiju „Geto“ su vodili TNB (Who is the best), Prokoloko i Godfather hvala vam....
Pjesma ulazi na kompilaciju „Crni je zvuk za svaki struk“ u izdanju Komune, gde se „Foll moon“ afirmiše još više...
Prisustvom na basket okupljanju „Street ball“ na čudan način upoznaju Monteneegers-e i njihovu menadžerku Miss Gogu Grubijašić, koji su pomogli Full Moon-u u pravom smislu.Ostvarili su saradnju u vidu pojavljivanja u video spotu „Ducka dizel“ i odmah nakon toka debi izdanje „ Na nivou“ za Centro Scenu. Juice i Shorty predstavljaju tvrdi hard core underground zvuk i stiču veliki broj dodanašnjih fanova i postižu veliki uspjeh sa hit singlom „Ja se vraćam u svoj hram“ u drum ´n´ bass verziji.treba spomenuti da je to prvi drum ´n´ bassProjekat koji se pojavio na našoj televiziji. Uz posredovanje Miss Goge Foll Moon se neprestano pojavljuju u svim najjačim emisijama u to vrijeme. Posle mnogobrojnih nastupa po Beogradu i cijeloj Srbiji,Foll Moon odlazi do Njemačke na Dunav Fest u društvu Gru-a.
Uslijedila je pauza usled NATO agresije i posle devet mjeseci Foll Moon se vraca na scenu sa uspješnim koncertom u domu Omladine i novim spotom za pjesmu „I kad znam“ i pojavljuju se na bitnom koncertu grupe DAS EFX iz Bruklina.
Nakon toga Juice odlučuje da uradi solo projekat.Materijal je pripremao četiri godine u Kruševcu kod Big Bossa i u beogradu. Album snimljen u studijima „VD“ na Zvezdari, „Be Bop“ u Zemunu i „Sekunda“ u Zemunu izlazi za BK Sound 2001. godine i postiže eksplozivan uspjeh sa prvim hit singlom „Keš kolica“ koji je harao po svim stanicama dosta dugo,hit postiže toliki uspjeh da je naziv pjesme „keš, kolica“ ušao u srpski sleng riječnik i postao inspiracija i uzor svim reperima sa scene a i šire...Promocija u noćnom klubu „Bombo“ je bila jedna od najvećih promocija te godine,a kako novinari kažu i dvije godine unazad.

Paralelno sa uspjehom albuma odvija se i operacija „Sablja“ koja, kao i kod prvog albuma FullMoon prekida sjajan početak promocije na tv stanicama, ali zbog tematike pjesma„Keš, kolica“ dostiže još veću popularnost po uličnim kanalima, novinama, radio stanicama...Interesantno je da su se u spotu pojavili skoro svi reperi sa scene.
Posle toga Juice odlazi u vojsku...
Po povratku iz vojske Juice pokušava da se pronađe u nekom drugom poslu,ali u beznađu završava na ulici sa blejačima, dilerima, ubicama, pljačkašima, narkomanima i pokušava da završi tekstove za novi album,što je trajalo pune tri godine.Utvrdivši gradivo „ličnog faksa“ shvatio je da ulična slava donosi samo patnju, probleme i paranoju u životu, odlučuje se da se ne zanosi iluzijama , već da se potrudi da u životu napravi nešto više i ozbiljnije, da izgradi nešto na čvrstom temelju i uđe u posao sa malo drugačijim stavom. Postaje svjestan svog talenta, harizme i kvaliteta, juri,grize – i uspjeva, ostvaruje ciljeve. Sa dva gotova spota i gotovim albumom u sopstvenoj produkciji dokazuje da je dosta naučio od prošlog albuma i da će ovog puta odigrati drugačije.

Album pod nazivom „Brate minli“ sadrži 11 novih pesama, dva remiksa u potpuno novom zvuku i fazonu sa zanimljivim gostima koji nisu iz sveta hip-hopa. Brate minli je singl koji će vratiti dizelaše u prvi plan, doneti nešto novo na modnoj sceni kao i na rep sceni. Album je sniman u studiju Andreja Andrejevića, „Hill Rver“ u Zemunu i „Sekunda“ u Zmunu.Kao gosti na albumu se pojavljuju na prvom mestu Voke i Gič (93 fv kru) a odmah zatim i predstavnici 93. Hussa Beat Streat, Ivan Gavrilović i Juice-ova sestra Mina Kostić. On veruje da će svi dueti uroditi plodom a najviše veruje u duet sa Minom.Album je izašao u izdanju City Records-a a generalni sponzor je Delta Sport. U narednom periodu Juice planira duet sa Aleksandrom Kaprišem koji će još jednom razbiti monotoniju na našoj sceni, pored dueta sa Funky G „U tvojim kolima“ u kom je Juice pokazao svoje kvalitete i vratio slavu veteranima Dance muzike.Očekuju se nastupi širom ex Jugoslavije a i šire...
Nakon toga slijedi BUM!! Izlazi treći solo album 2008 godine sa dobro poznatim nazivom "Hiphopium 2" koji je dobro prošao kod publike širom bivše Jugoslavije.


Nakon almuba Hiphopium 2 otvara Fu Shop u Beogradu i pokreće svoj lanac odjeće.U Fu Shopu možete pored odjeće ( Fu Wear) naći i Grafitti opremu,Skate opremu,ZlaZla Blantove i Hip-Hop Albume.


No comments:

Post a Comment